Ny skola, nytt liv, ny Melinda!

Jag älskar gymnasiet! Eller typ iaf, vissa stunder. Som onsdagar o torsdagar älskar jag just nu :D Tre lektioner per dag, chill kallar jag det. Och min klass, den är riktigt bra men ingen klass slår 9a, aldrig. Jag saknar verkligen den drömklassen. Tur att dom flesta går på ålleberg. Och vår klass är nog väldigt populär för denna veckan har det börjat en ny varje dag, haha. I måndags kom Albin, en volleybollare, igår kom Astrid också hon volleybollare och idag kom det en till som jag tror är volleybollare han också och som jag inte kan namnet på än.
Det viktigaste för mig är att jag trivs i min klass, resten spelar ingen roll. Jag ska alltså inte byta program, trots att jag sökt till BF och företag men man kan faktiskt läsa psykologi på samhäll åxå. Det va därför jag sökte till BF för att kunna läsa det men nu när det går det programmet jag går så. Och jag vill inte byta nu heller för att alla personer i min klass är så snälla så varför skulle jag lixx?
Sp09a :)

Och jag har blivit så himla duktig! Jag har bestämt att jag ska cykla minst en gång per skoldag fram o tillbaka till skolan. Tar typ 10 min o cykla men man märker skillnad för när jag cyklade till kyrkerör varje dag så orkade jag tusen gånger fler saker på dagarna än vad jag gjorde se när jag började åka moppe överallt och min kondis nådde botten.. Men nu ska det bli ändring!

Vad har jag mer för kul/ointressant o berätta? Hmm.. Jo något mindre bra med mitt schema är att jag slutar 4 på tisdagar "/ Börjar 09.50 och har direktlektioner fram till 13.50 sen har jag en håltimma fram till att tyskan börjar, 15.10-16.00, värt eller? Om det inte varit obligatoriskt att ha extraspråk på samhäll hade jag tatt bort tyskan för så stort språk är det faktiskt inte.. Det är lixx vanligt i Tyskland, Österrike o Schweiz. Plus att varannan vecka har jag hoppträning i Floby för Johan, så nu måste jag dra direkt från skolan till stallet o byta om där o packa ihop alla grejjer o dra direkt. Inte såå kul men det funkade, fick ju uppleva hur det var igår..

Och nu ska jag banne mig ändra mitt tänk också! För att det är det som avgör om man klarar saker eller inte. Jag har aldrig trott på mig själv, aldrig och jag är rädd för vad folk ska tycka om mig men ska rädslan få styra mitt liv? NEJ! Man har bara ett liv och nu tänker jag inte gräva ner mig på grung av mig själv eller låta andra personer påverka mitt liv, personer som man inte ska lägga nån som helst energi på. Så onödigt. Det kommer ta lång tid det vet jag för man ändrar inte bara sitt tänk så snabbt utan det tar tid men nu kan jag se tillbaka hur det var, hur jag var.. Den Melinda som var för ½-1 år sen är inte den Melinda som är nu. Så dåligt som jag mådde då har jag aldrig mått förut. Ingen förstår förutom hon som vet allt om mig, ni kan tacka henne för att jag sitter här nu. För första gången på 1 år känner jag att jag lever, på riktigt. Jag är omgiven av personer som älskar mig för den jag är, och den känslan har jag inte känt på flera år. Bara av ytterst få som alltid kommer betyda snäppet mer än alla andra, och ni förstår nog själva varför.
Och sen kan ju alla som tror att dom kan styra över andras liv bara dra åt helvete, håll mig hårt eller släpp mig helt ingenting mittemellan, att man duger när det passar. Ni ska bara veta hur mycket det trycker ner en, tillslut känner man sig bara värdelös och att man aldrig gör rätt eller inte är värd någonting. Och det är ingen som ska känna sig träffad eller något nu, men jag vet hur det känns och jag vill bara skriva av mig.
Men det värsta är att när man är längst ner i skiten och jag har inte varit längst ner även om det känns så ibland så är det bara jag själv som kan komma upp därifrån. Men jag kom inte hit själv, jag fick hjälp av två personer. Och jag skulle offra mitt liv för dom.

This is me

/ Melinda♥


Byta gymnasieprogram?

Tja! Nu har jag bloggat två dar i rad! Shiet det är nått fel, får ta en paus på en vecka snart, haha. Ne skojja men på nått sätt är de roligare nu när jag fått en mer personlig blogg :D Nu ska jag bara bli proffs så den verkligen skiljer sig från alla andras (y) Good luck!

Men anledningen till att jag bloggar är för att jag ska nog byta gymnasieprogram, eller försöka iaf. Jag sökte ju samhäll-ekonomi som första o kom in o allt men asså nu när jag väl började så känner jag hela tiden att jag skulle känna mig mer hemma på företag.. Och sen i sommar kom jag på att jag vill läsa psykologi och därför har jag även börjat fundera på BF.. Herregud det är så typiskt mig asså! O komma på det nu! Men hur som helst så är det 5 st som står i kö till företag o 2 till BF.. Så får se hur allt löser sig ;) Annars är det bara o bita ihop o fortsätta med samhäll-ekonomi..

Den största anledningen till att jag byter är för att jag inte skulle orka med samhäll.. Det är så mkt plugg man ska klara av för att få den där grunden som är så bra när man tar studenten, mne jag har inte ork att göra det. Och varför gå ett program o slösa bort 3 år o inte få nånting, när man kan gå ett man skulle känna sig mer hemma på o fått något utav det?

Men som sagt det är några i kö å sånt men vi får se hur det löser sig! Man får hoppas på det bästa!

/ Melinda♥

Ny design!

Heeeej bloggen (a) Nej skojja bara, nu har jag inte bloggat på över en månad o tänkte väl dra lite snabbt vad som hänt i sommar. Först var det en vecka i Falsterbo (inkl. Falsterbo Horse Show) med familjen, hemma några dagar sen vidare till Varberg där även Tom fick följa med, det va alltså tävlingar där och det ick både bra och dåligt men orkar inte skriva ner resultat nu, dom hittar ni på min bilddagbok, http://melindahellberg.bilddagboken.se på datumen 24-25-26 juli :)

Efter Varberg var det lugnt ett tag men så sent som för 2 dagar sen kom jag hem från Polen efter att ha varit där i 5 dagar. Och vad gör man i Polen undrar folk säkert men vi gick guidad tur (vi är alltså min gamla konfagrupp och några till) i Kraców där vi bodde, ska ju tillägga att kyrkan bjöd på typ 3000 kr per person den resan, jag betalade 700 ;) Vi shoppade men vi anledningen till att vi åkte dit var för att besöka Auschwitz och Auschwitz Birkenau. Jag tänker inte ladda upp 144 bilder här utan hänvisar er återigen till min bilddagbok, den 14 augusti hittar ni massor av bilder därifrån.

Imorgon är det en läskig dag.. Då börjar skolan igen och inte bara det, jag börjar gymnasiet.. en ny klass, en ny skola men en inte ny stad och det sista är jag väldigt glad för. Samhäll-ekonomi för hela slanten i 3 år framåt, sen är det över. Jag hamnade i samma klass som Andréa och det är väldigt skönt :) SP09a..

Och sen hoppas jag på en kommentar om min ny design :D
Nu ska jag upp o duscha sen försöka sova :) Ha de bra!

/ Melinda♥