RIP Hickstead

Idag satt jag och kolla på livesändningen från världscuptävlingen i Verona, Italien. Världsettan Eric Lamaze från Kanada och hans häst Hickstead som vann OS i Peking individuellt 2008 plus OS silver med det kanadensiska laget samma år, för att bara nämna en sak de gjort ihop. Idag är de rankade som bästa ekipage på världsrankingen och när de gått i mål med 4 fel och kanske vart i mål i 20 sekunder så säckar hästen ihop skrittandes påväg ut från banan. Ligger stilla en kort stund innan han får dödsryckningar och dör, i direktsänd tv inne på arenan där de precis debuterat i världscupen. Jag var i seriös chock, en sån jävla tragedi för vilken häst! Och tänk ryttaren bara se sin häst dö mitt framför ögonen på honom, usch så jävla hemskt.
Här nedan är klippet från idag, fruktansvärt obehagligt.
Alla ryttare var överrens om att avbryta tävlingen såklart, vem fan kan hoppa en världscupbana efter en sån här händelse? Alla kom in på arenan och hedrade Hickstead med en tyst minut.
Ingen hade märkt någonting på hästen innan och under sånahär omständigheter som världscupen chansar absolut inte ryttarna och veterinärerna släpper inte igenom hästar som verkar det minsta hängiga. En häst som gör sitt yttersta in i det sista utan att känna efter, utan först när det är försent. Det säger endel om kämparglöden Hickstead hade.
Rest in Peace♥

Enligt Lotta Björe (kommentatorn) så var det en hjärtattack eller en inre blödning då hon själv råkat ut för detta med en egen häst. Men inget är bekräftat.

Kommentarer
Evelina säger:

wtf..?

2011-11-07 | 16:16:37
Bloggadress: http://envisgeting.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback